Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

837

27. 12. 2011 14:50
No když na Havla vzpomínat v dobrém

tak proč v dobrém nevzpomínat i na socialismus, bezpečí, nikdo se nemusel bát zločinců jako dnes, ženy nebyly zločineckými gangy nuceny k sexuálnímu otroctví, unášeny, vražděny, podvodníci nemohli betrestně olupovat druhé o jejich majetek, tehdá zločinci seděli v kriminálech a neposílali je rekreovat se do zotavoven s televizí, posilovnou a hotelovým menu a ti nejhorší co měli na svědomí ty ženy a děti ti skončili spravedlivě na popravišti. Tenkrát nebyly zločinci vysmátí jako dneska a oběti nešťastné, se zničeným životem.

Tehdá nebylo potřeba se kvůli bytu zadlužit na 25 let, tehdá žádný člověk přes 50 let se nemusel bát že na stará kolena skončí někde přinejlepším jako uklízečka a přinejhorším ho vystěhují z bytu a skončí pod mostem.

Tenkrát lidé chodili z práce odpočatí a mohli se věnovat svým koníčkům a dětem. :-)

0 0
možnosti

carolusI

19. 12. 2011 2:09
Nechci být zlý,

ale tento článek je pouze informace o soukromém a zcela scestném názoru autorky. Rozebírat podrobnosti v této chvíli považuji za nevhodné.

3 0
možnosti

Saaayush

19. 12. 2011 16:11
Re: Nechci být zlý,

Ano, je to můj soukromý názor, což je v pořádku, tak nechápu vaši výtku. Koneckonců právě ot by mělo být posláním blogu. Stejně tak si zcela soukromě myslím něco o tom druhém přívlastku, který jste použil. Po tom jaké zkušenosti už mám v životě za sebou bych si tedy i tohle nechala od cesty. Každý má totiž na tuhle osobnost pohled svůj. Mnozí ho na blogu také zveřejnili. Ačkoliv mi zvláště jeden, kdy bývalého pana prezidenta kritizovala moje vrstevnice, vyrazil dech, měla bych blíže spíš k tomu napsat, že se mi nelíbí způsob, jakým tento názor prezentuje. Nakonec jsem raději nic nenapsala.

1 0
možnosti

jirkan01

18. 12. 2011 21:57
Ony ty banány a svoboda nejenom v cestování

jsou pro každého normálního člověka dost zásadní. Každý, kdo poctivě pracuje se má mnohem líp než za komančů. Kdo si stěžuje, většinou je nakrklý, že sousedi, kteří kdysi měli černobílou televizi, zatímco já, milicionář z Tesly, jsem měl barevnou, se mají najednou podobně dobře jako já, protože na sobě pracují. Tak pracujte taky nebo se zapojte do odborů, tam ještě výhody z dob socialismu přežívají a pro pár vyvolených šéfů zůstanou.

1 0
možnosti

giftig

27. 12. 2011 14:21
Re: Ony ty banány a svoboda nejenom v cestování

Také se má mnohem líp i ten, kdo nepracuje.

0 0
možnosti

ivobenes

18. 12. 2011 21:46
rozhodně nebudu nikoho kritizovat, ale...

...už někdy v polovině 80tých let jsem jako dost mladý kluk zaslechl z komunistických kuloárů, jak bude do deseti let česká republika rozporcovaná a bude z ní především překladiště zboží ... a světe div se, ono se to tak nějak přibližně naplnilo.

Kdo ví, jak to s tou naší svobodou tenkrát bylo!?

Dočíst se o tom dá, jen je třeba hledat jaksi víc, než jen koukat na hlavní zprávy ;-)

Á propos! Demokracie - to je vláda lidu - a do toho máme ještě pořád dost daleko. Samozřejmě, že za to si můžou lidé sami, nikoliv politici.

0 0
možnosti

Saaayush

18. 12. 2011 21:58
Re: rozhodně nebudu nikoho kritizovat, ale...

Samozřejmě, že si za to můžou hlavně lidi. Lépe řečeno ti, co už zapomněli, že ruku v ruce se svobodou jde i zodpovědnost. To platí o obou problémech, které zmiňujete. Když si kdekdo radši koupí cokoliv co bude hlavně levné, budou se obchodníci držet hesla "dobrý prase všechno spase" a tím podpoří to o čem píšete. Možná pak nebude ČR  přkladištěm, ale spíš odpaďákem na jinde neprodatelné zboží. No a  demokracie, kdo nechodí k volbám tak nejen že nedává hlas, ale dokonce dává hlas straně, kterou by nevolil ani omylem...

1 0
možnosti

Tipeq

18. 12. 2011 21:07
Černobílý blábol,

omezený na banány a svobodu cestování. :-(Rv

3 0
možnosti

Saaayush

18. 12. 2011 21:48
Re: Černobílý blábol,

No nevím, ale myslím, že právě takové věci jako zmíněná fronta na banány mohly vyloženě naštvat a znamenat pro ty lidi nepohodu a podpořit pocit omezení. Dnes je problémů souvisejících se špatnou politikou a zasahujících do běžného života taky hodně a právě kvůli nim tolik stěžování na ten dnešní "zlý" režim. Není snad lepší radši na to kouknout trošku jinak než tou vaší (zaručeně správnou) černou optikou, zvlášť když je tenhle článek taky psaný jako jistý projev úcty?

2 0
možnosti

misaviki

18. 12. 2011 20:54
.

Vy jste příbuzná Švorcové Jiřiny?

0 0
možnosti

Saaayush

18. 12. 2011 21:40
Re: .

Mám jeden skromný dotaz: Připadá vám tento příspěvek vhodný do téhle diskuse?

1 0
možnosti

strycek-Joe Ltd.

18. 12. 2011 19:12
Zkuste to zveršovat, slečno Švorcová

, aby to bylo věrohodnější - tahle próza zní spíše jako blábol - přeceňujete zdejší režim a máte evidentně o minulém systému zcela zkreslené představy Rv

2 0
možnosti

emancipovaný běloch

18. 12. 2011 19:18
Re: Zkuste to zveršovat, slečno Švorcová

pro tebe verše, to je jako pro sv*ne perly. Nebo vlastně ne, pro ně by to byla menší škoda

1 0
možnosti

marionetta

18. 12. 2011 19:05
poznámka pod čarou

Nechci se Vás dotknout, ale pokud se titulujete "zapálená spisovatelka", naučte se prosím  českou gramatiku, především tu část o interpunkci, skladbě vět apod. Čárky jsou např. k tomu, aby oddělovaly hlavní větu od vedlejší.

0 0
možnosti

Saaayush

18. 12. 2011 19:12
Re: poznámka pod čarou

Já vím, máte pravdu. Sice jsem měla bezvadného profesora na češtinu (až jsem ho litovala na jakém ústavu to vlastně učí), ale zrovna na tohle se při studiu jiných a náročnějších předmětů zapomíná nejvíce (kosti se holt od sebe čárkou neoddělují...)

0 0
možnosti

cvlad

18. 12. 2011 18:56
Hezký.

R^

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS