Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kolumbo

5. 3. 2011 17:50
Nevidím to růžově -

při "pokroku medicíny" a prodlužování věku dožití bude v Evropě muset být každej druhej zdravej doktorem, saniťákem nebo pečovatelem. Jenže k tomu jsou třeba nejen prachy, ale hlavně psychologické předpoklady a takových lidí bude vbrzku dost chybět. Nemají nakonec nedostatek zdravotnického personálu i v Německu a Británii, bez ohledu na velice slušné tamní platy? Rozvoj medicíny a přehnaná očekávání lidí vedou do slepé uličky. Jak vůbec lidi žili třeba před 100 lety na Valašsku?  Bez doktorů a LDN, do obchodu 5 km po strmé pěšině? Jak to přežili? A nežili nakonec spokojeněj než my dnes, kdy je každej vzteklej že státu moc platí a málo za to dostává? Protože  jistí politici "Lid" masírují žvaněním o tom, jaká má jeden "práva" jen z toho titulu, že se narodil v Evropě?

0 0
možnosti

Mablung

6. 3. 2011 11:03
Re: Nevidím to růžově -

Ty platy v sociální oblasti, minimálně v UK, moc slušné nejsou. Coby řidič náklaďáku si vyděláte více ...

0 0
možnosti

Satyriana

5. 3. 2011 16:23
Právě naopak, moje milá,

právě naopak, kolegyně. Pokud se Vám podaří padnout na nějakou hrůzu, zapíše se Vám to pod kůži natolik, že budete právě Vy hýbat nebem a zemí, aby se to změnilo. A nemusíte se bát, že budete odstavena ostatními, že  Vás zlomí. Vždyt jste v kraji, který je pro spoustu projektů v téhle oblasti pilotní! Za Vámi a snahou dobře pracovat a pomáhat stojí, prosím pěkně, také politická vůle, tak se nežinýrujte ;-)

Ale znovu a vážně: právě práce se seniory a jejich probouzení do života se věnuje veliká pozornost - děláme to taky pro sebe, pochopili konečně všichni ;-) Ručím Vám za to, že během posledních pěti let se dějou úžasné věci. I proto bych na Vašem místě neváhala naběhnout tam, kde ještě pracují dinosauři - ať máte co porovnávat, ať vidíte chyby a potom je dokážete odhalovat. Ony se budou různě zakrývat, ale dnes Vás ještě osloví třeba i brutálně. A ještě: Nenapadlo Vás, že se stanete sluníčky a právě kvůli Vám někdo v nehostinném místě pookřeje či dokonce přežije?!

0 0
možnosti

Satyriana

5. 3. 2011 16:29
Re: Právě naopak, moje milá,

Nedělám tu optimistu. Víte, jak je mi ouzko, když přijmu člověka bez PnP a on mi, ležák zatrachtilej, na LDN skoro i krmenej, začne běhat po baráku?! sotva stíháme šetření a žádosti. Péči potřebují, ale mluvte o potížích, když se nezodpovědně smějou od ucha k uchu a zkoušejí běhat i po schodech!

0 0
možnosti

atrapa

5. 3. 2011 14:45
LDN - geriatrie

Napsala jste to dobře - asi tam mnozí skončíme, nikdo bychom si to nezvolili dobrovolně a málokdo tam toužíme pracovat. Při vší úctě k řádovým sestrám bych ráda věděla (opravdu jen pro svou informaci), jak tento typ práce prožívají ony. Bohužel nevím, jak se nimi navazuje kontakt.

Uvádíte, že úroveň pracovišť je různá; využívám této formy k vyslovení nejvyššího uznání  Odd. následné péče = LDN v nemocnici v Městci Králové. Náš rodinný příslušník byl v jejich péči a lékařkám, sestrám i sanitářům lze jen děkovat za jejich přístup k pacientům.R^

0 0
možnosti

elisabett2

5. 3. 2011 12:08
Pravda

Máte naprostou pravdu. Člověka neodrazuje ani to, že pracuje se staršími lidmi jako fakt, že jednou tak může dopadnout. Jenže málokdo si to chce připustit.

0 0
možnosti

cyankáli v šampaňském

5. 3. 2011 11:03
no, nedivím se

musí to být strašně depresívní. Upřímě řečeno, doufám, že umřu dřív než se něco takovýho jako senilita přihodí mě.

0 0
možnosti

Mablung

5. 3. 2011 16:20
Re: no, nedivím se

To mi už říkala moje babička. Raději si prý vezme život než aby byla někomu na obtíž. Teď je totálně senilní, amputovaná prsa, noha, zkrácená střeva a ptá se na králiky které už nemáme asi 15 let. A pořád se života drží zuby nehty.

Péče o staré lidi kteří Vám pod rukama kapou jak mouchy člověka odpálí psychicky za pár let. Já bych to dělat nemohl a nevím jestli bych mohl mít manželku která tam pracuje. Nevěřím tomu že by to někdo neodnesl bez následků ...

0 0
možnosti

mubu

5. 3. 2011 9:56
Je asi pravda, že

bude mnohem více zdravotnického personálu, který bude chtít pracovat třeba na plastické chirurgii. Už kvůli penězům. Ale třeba současná zdravotní reforma pomůže právě péči o starší lidi. Ale tam budou lékaři a sestry pracovat asi spíše z donucení.

O to větší obdiv mám k řádovým sestrám, které o staré lidi pečují s láskou. Neberou to jako něco nepříjemného, ale jako možnost naplnit svou lásku ke Kristu.

0 0
možnosti

Politicky korektní lež

5. 3. 2011 0:45
no nevim

než na geriatrii, to snad radši na pitevnu..

tedy nemyslím si ži by Vás na geriatrii nemohlo potkat nic pozitivního, ale negativního je tam jistě spousta.

Co takhle sehnat si praxi sama. můžete i v zahraničí:-)

0 0
možnosti

kotja

5. 3. 2011 1:30
Re: no nevim

"JÍZLIVÝ MÓD ZAPNOUT"

Mezi geriatrií a pitevnou zas takový rozdín není.

"JÍZLIVÝ MÓD VYPNOUT"

0 0
možnosti

Camino

4. 3. 2011 22:20
Je to jeste horsi, nez jsem si myslela.....

mluvim o ceskem zdravotnictvi a pristup k nemu.....jak se asi rozhoduji studenti pro paliativni lecbu? To se bohudik jinde nestava. Diky za jeden docela rozumny nazor.

Neuskodilo by, kdyby kazdy student musel odpracovat rok treba ve Svycarsku. Naucit se zakladnimu chovani k pacientum a vubec pochopit, proc se na studium prihlasili.

0 0
možnosti